Túl szép volt, hogy igaz legyen!? Kiderült! Csakis EZEK a szerencsés nyugdíjasok kapják meg 2 hét múlva azt az irgalmatlan mennyiségű pénzt, amit a kormány megígért: - Nézze meg, Ön köztük van-e?!


Már nem kell sokat várniuk a nyugdíjasoknak, hogy a kormány által beígért nyugdíjprémium és nyugdíjkorrekció megérkezzen. A kapott összeggel a szokásosnál jóval több nyugdíjra kell számítaniuk az időseknek. Azonban nem mindenki kaphat ilyen mennyiségű korrekciót - írja az mfor. November közepétől kopoghat a postás, de hamarabb, november 12-től már a bankszámlán is landolhat a nyugdíjprémium.
Az mfor.hu szerint a korábbi évhez képest jóval több pénzt kapnak az idősek, mivel a prémium mellett korrekció is lesz. Eszerint ez egy "átlagos nyugdíj",  - ami 151 ezer forint - esetében 100 ezer forinttal nő a nyugdíj, így a nyugdíjasok novemberben közel 250 ezer forintra számíthatnak. Azonban, akiknek kevesebb az átlag nyugdíja, mint a fent említett - 151 ezer forint, azok jóval kevesebb korrekcióra számíthatnak, ezzel jobb ha mindenki tisztában van. - nyilatkozta az mfor munkatársa.
A kifizetéseket a kormány október hatodikán megjelent rendeletei szabályozzák. A vártnál magasabb infláció miatt járó kompenzáció a január és október közti időszakra eső összegét egy összegben kell elszámolni a nyugdíjasok felé, a novemberre járó nyugdíj pedig már a korrekcióval kiigazított összeg lesz. Decemberben már megemelt nyugdíjra számíthatnak az idősek, januártól pedig a jövő évi 3 százalékos nyugdíjemelést is a kiegészített összegre számolják el nekik. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal