Pár perce jött a MEGRENDÍTŐ hír! ÚJ fejlemények! Te is SZPUTNYIKOT kaptál? Az ALÁBBI mellékhatás később jelentkezik és NAGYON kellemetlen lesz! ERRŐL JOBB ha MINDENKI tud! FONTOS!!


Szputnyik V: az orosz vakcina mellékhatásai oltás után: Az orosz Szputnyik V oltás után ezek a mellékhatások és oltási reakciók léphetnek fel. A Szputnyik V vakcina beadása után ezek lehetnek az oltási reakciók:érzékenység, fájdalom és duzzanat a beadás helyén,gyengeség,fejfájás,fájdalom,rossz közérzet,orrdugulás, orrfolyás,lázesetleg bőrmelegség az injekció beadásának helyén,étvágytalanság,hányás,szédülés. Mivel lehet kezelni az oltási reakciót?
A felsorolt reakciók enyhítésére fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer alkalmazható. Ezek átmeneti reakciók, melyek általában beavatkozás nélkül is megszűnnek. Okozhat-e vérrögöt a Szputnyik vakcina?Miután az orosz oltóanyag is ún. vektorvakcina, amelynek előállítása hasonlít az Astra Zeneca vakcinájához felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a trombózisveszéllyel az orosz oltóanyag esetén. Ahogy korábban megírtuk, Orosz Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a Szputnik V esetében nem kaptak egyetlen jelentést sem trombózisról, azaz nem okoz vérrögöket.
Ezt a hírt a vedomosti.ru hírportál osztotta meg a Szövetségi Egészségügyi Felügyeleti Szolgálat, a Roszdravnadzor igazgatójának, Alla Samoilovának nyilatkozatára hivatkozva. Samoilova szerint ez azért van így, mert a Szputnik V vakcina soklépéses tisztítási eljárása nyomán kizárják azon szennyező DNS-ek nagymennyiségű jelenlétét, amely a tombózis kockázati tényezője. "Folyamatosan figyeljük a koronavírus elleni oltások biztonságosságát - mondta Alla Samoliova. A vakcina használatának kezdete óta egyetlen olyan esetet sem regisztráltunk, amely az koronavírus elleni oltás alkalmazásából származna, és a mellékhatások gyakorisága sem haladja meg a 0,1 százalékos arányt" - mondta.
Hozzátették azt is, hogy Argentínában, ahol első számú oltóanyag a Szputnyik V, szintén megerősítették a trombózis esetek hiányát. Ugyanakkor nemrég kiderült, hogy a Szputnyik vakcinával való oltás után 4 ember meghalt, 6 ember pedig rosszul lett. Az ügyben az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is elkezdett vizsgálódni. Oroszország megerősítette ezeket az adatokat, de a komplikációkról úgy vélik, hogy nem hozhatók összefüggésbe az oltással. Melyik vakcina, mennyire hatékony? Itt az összehasonlító táblázat, kattintson! Mennyire véd az orosz vakcina a COVID-19 ellen? Az orosz vakcina hatásossága a klinikai vizsgálatok szerint már az első dózis beadása után 14 nappal 87,6%, ez a 21. napra 91,6%-ra emelkedik (a 60 év feletti populációban 91,8%).
Szergej Glagolev, az orosz egészségügyi miniszter tanácsadója korábban úgy nyilatkozott, hogy azok akik a Szputnyik V vakcina mindkét komponensét megkapták, kevesebb, mint 0,5 százalékuk fertőződött meg a Covid–19-cel. Az önkéntesek 10 százalékánál volt megfigyelhető "influenzaszerű szindróma", és a maximum 38 fokos, paracetamollal kezelhető láz. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal