Október 1-én hajnal 2-kor éppen hazafelé tartottam, amikor egy szirénázó rendőrautó került mögém és állított le.. - Ami EZUTÁN TÖRTÉNT, arról szeretném, ha mindenki tudna!!


Szemben lévő sávban épp akkor érkezett a kereszteződéshez egy rendőrautó. Haladtam tovább és a visszapillantóban látom, hogy megfordul és utánam jön. Nem sokáig mentünk, már kapcsolta is a szirénát. Félreálltam, odajött kérte, amit ilyenkor kérni kell. Eddig egy teljesen ártalmatlan ellenőrzésnek tűnik, nézte a papírjaim, közben a kollégája fújatta velem a szondát.
Mivel kikötni valót nem találtak, elkérték a lakcímkártyám és a személyim, és amikor megkérdeztem, hogy ez minek kell, a válasz szó csupán ennyi volt: Csak. Majd megkért, hogy szálljak ki és mutassam meg a csomagtartót. Kiszálltam, megmutattam, nézegették közben a 3. kolléga is kiszállt az autóból és odajött hozzám. Zsebre akartam tenni a kezem (hozzáteszem hajnali 2volt, hideg és én egy pólóban voltam) amire rám szóltak, hogy maradjon a kezem látható helyen. Nem értettem, mit hisznek rólam, de nem akartam semmi féle problémát, így ott álltam, mint egy cövek.
Az igazoltató rendőr elkezdett valamit írni, majd egy kínos 2-3 perc után megkérdezte, hogy tudom-e milyen súlyos szabálysértést követtem el? Néztem rá bambán, azt sem tudtam miről beszél. Állítása szerint, nagyon levágtam a kanyart, ezzel veszélyeztettem a forgalmat és nem tartottam be a jobb kéz szabályt. Nem mentegetőzni akarok, meg nem azért merem felvállalni az esetet, de tudom, hogy igazam volt. Tényleg átlógott a kocsi bal eleje kicsit a sávba, talán a gumi a fel nem festett vonalon ment épp át, de ennek ellenére a rendőrautó mellett simán elmentem.( nem tudom pontosan mennyi volt köztünk, de egy biciklis is elfért volna még….)
Majd hátranéztem és mondtam a biztos úrnak, hogy ott van az ő oldalán az elsőbbségadás kötelező tábla, emellett én érkeztem jobbról, tehát bárhogy nézzük, mindenhogy nekem van elsőbbségem. Erre jött a válasz, hogy ne akarjam én már megmondani, hogy hogyan is néz ki a kressz, és ne álljak le vitatkozni, de választhatok. Kifizetem a bírságot, aminek az összege 10.000 Ft vagy bemegyek velük és fellebbezek az üggyel kapcsolatosan. Néztem rá nagy szemekkel, hogy komolyan ezért? Erre jött a válasz, hogy örüljek neki, hogy ennyiből megúszom, de ha nem tetszik, mehetek velük vagy ledolgozhatom közmunkán. Még a figyelmeztetésre rákérdeztem, de mondták, hogy ne is álmodjak arról, hogy ennyivel elengednek.
Szerintetek mit választottam? Hajnali 2kor, álmosan egy koktélozásból jövet haza, úgy hogy a barátnőm bent ül az autóban és félig alszik emellett 3 rendőr áll körbe, és úgy kezelnek, mint egy bűnözőt…. A beszélgetés vége előtt elkértem a jelvényszámokat azért, erre pökhendien válaszolt vissza az igazoltató biztos úr, hogy a bírságon úgy is szerepel. Nem azon a 10.000 Ft-on akarok kiakadni, meg nem sajnáltatni magam, csak hogy tudjatok, róla ilyen is van. Örülök, hogy ilyen emberek védik a hazánkat, és reménykedem csak benne, hogy rendes célra fogják költeni a rendetlenül elvett összeget. Remélem azért a panasz ér valamit, amit teszek majd a kapitányságon, de gondoltam, így több emberhez eljut és talán ők is látják majd.
Győrfi Ilona tapasztalata: Engem azért büntettek meg mert éjszaka 2 órakor teljesen egyedül voltam az úton sehol senki és nem indexeltem a körforgalomból ki jövet . Persze ők ott voltak nem mesze megbújva lekapcsolt lámpákkal. Én is azt mondtam igazuk van nem indexeltem de kinek tettem volna mikor sehol senki ? És amíg velem vacakoltak jó pár autó el ment akik szintén nem jeleztek de persze egyet sem állítottak már meg.

AKTUÁLIS:

Főoldal