NOVEMBER 1-től INDUL A VÍZÓRA RAZZIA lakásokban és családi házakban is!!! Váratlanul jönnek és NAGYON durva a büntetés! EZT ellenőrizd azonnal a saját vízórádon:


NOVEMBER 1-től INDUL A VÍZÓRA RAZZIA lakásokban és családi házakban is!!!! Váratlanul jönnek és nagyon durva a büntetés! Ezt ellenőrizd azonnal a saját vízórádon: Vízórások figyelem!!! Életbevágó figyelmeztetést adtak ki!!!! Azonnal intézkedj, mert indul a razzia! Nagyon durva büntetést kapsz ha ezt nem INTÉZED EL! Tudtad, hogy 8 év után lejár a vízórád hitelessége?
Ilyen esetben mindig ki kell cserélni, és ennek költségét a lakás tulajdonosára hárul. Ha kimegy a fejéből, vagy nem veszed komolyan az erről szóló értesítéseket, akkor semmissé válik a vízművel kötött szerződése, és rengeteg papírmunka, míg újat kötsz.-írja a Pénzcentrum. Mellékvízmérő, azaz ismertebb nevén a vízóra, a főmérő után beépített – a fogyasztó vagy a szolgáltató tulajdonát képező – vízmérő.
A törvény értelmében mérést kizárólag hiteles mérőeszközzel lehet végezni, ami azt jelenti, hogy a szolgáltató és a felhasználó közötti tényleges elszámolás alapja csak hiteles eszköz lehet. A mellékvízmérők hitelességét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési hivatal (MKEH) törvényes, sértetlen tanúsító jele (plomba, matrica) bizonyítja. A mellékvízmérő cseréjére akkor van szükség, ha a mérő hitelessége lejárt. Cseréjéről a tulajdonos saját költségén köteles gondoskodni.
A mellékvízmérők hitelességi ideje a 2012. szeptember 1-jén hatályba lépett jogszabály értelmében 8 év. Amennyiben a vízmű jelzi, hogy hamarosan lejár a mérőóra hitelessége, érdemes még időben lépni, különben megszűnik az érvényben lévő szerződés, és csak még több utánajárással és papírmunkával lehet újra megkötni.írja a Pénzcentrum.

AKTUÁLIS:

Főoldal