MOST érkezett! KESERŰ FORDULATOT vett a járvány! ÚJRA JÖN A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ÉS VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV!? Október 25-től EZZEL A SÚLYOS szigorral kell számolni! MINDENKIT ÉRINT! FONTOS!!


Olyan szigor jön, mait korábban még senki sem tapasztalt… Csak nemrég jelentették be, hogy újabb megszorításokat kell bevezetni, miután Romániában meghaladta az ötszázat az egyetlen nap alatt elhunyt koronavírusos betegek, illetve megközelítette a húszezret az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Az elnök által beharangozott intézkedésekről pénteki ülésén fogadott el határozatot a bukaresti kormány, így október 25-től (az élelmiszerboltok és gyógyszertárak kivételével) semmilyen zárt térbe nem mehetnek be az ügyfelek, illetve fogyasztók védettségi igazolvány nélkül.
Kedden valamivel kevesebb mint 37 ezer ember jelentkezett oltásra. Szerdán már 44 ezerrel, csütörtökön 62 ezerrel, pénteken pedig több mint 86 ezerrel emelkedett a beoltottak száma. Ezzel megdőlt az április 21-i csúcs, amikor 63 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját. Az országban – a korlátozások nélküli nyári hónapok teljes érdektelensége után – szeptember elején kezdett emelkedni az oltási hajlandóság, miután a kormány bejelentette, hogy belföldön is bevezeti az uniós védettségi igazolvány használatát – írja az MTI.
A magyar kormány s fontolóra veheti? Egyes vélemények szerint ezt akár a magyar fél is fontolóra veheti, noha nincsenek egyelőre erre utaló bizonyítékok. Ugyanakkor több mindent átvettünk már járványkezelésben a “szomszédoktól”. Sőt, azt maga Orbán Viktor is elismerte, hogy nem követik többé még egyszer a lezárások politikáját. Helyette a védettségi igazolványnak lesz majd jóval nagyobb szerepe az életünkben. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal