MOST ÉRKEZETT! ITT vannak a hivatalos eredmények! Eldőlt az előválasztás! Döbbenet, KIT választottak az emberek: - EZT mégis ki hitte volna?! FIGYELJÉK Orbán reakcióját a hírre:


Sajtótájékoztatón gratulált Dobrev Klára Márki-Zaynak. A számok alapján úgy tűnik, hogy az ellenzéki előválasztás második fordulójának győztese Márki-Zay Péter lett. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje már gratulált ellenfelének, Márki-Zay Péternek. – Innentől kezdve tiszta szívvel támogatom Márki-Zay Pétert – jelentette ki Dobrev a sajtótájékoztatóján.
Jakab Péter, a Jobbik elnöke is kiállt Márki-Zay mellett. “A döntést meghoztátok, eszerint Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson. Tudom, hogy vannak most, akik csalódottak, mert nem az ő jelöltjük nyert. Tudom, hogy vannak most, akik sorolnák a sérelmeiket, amiket elszenvedtek a kampány alatt.
Én viszont mindenkit arra kérek: ne tévesszük szem elől a valódi célt, ami sohasem egymás legyőzése volt, hanem az, hogy a többség dönthesse el, ki vezesse az összefogást a rezsim elleni küzdelemben. Az előválasztás szabályához ragaszkodom. Abban pedig nincs apróbetűs rész, miszerint csak akkor támogatom a győztest, ha az a szívemnek kedves. A győztest mindannyiunknak támogatni kell, mert csak így van esély legyőzni az Orbán-rendszert. Én ezt fogom tenni. Péternek gratulálok a győzelemhez, de most jön a neheze.
Mindenkinek, aki hisz az összefogás erejében, azt üzenem: maradjunk együtt, tartsuk a sort, és a győzelem nem maradhat el” – írta a Jobbik elnöke. Orbán Viktor egy szűkszavú sajtóközleményben így reagált a Márki Zay Péter győzelmére: "Gratulálok, ezután győzzön majd a jobbik!"

AKTUÁLIS:

Főoldal