Most érkezett! GYÁSZ: Felfoghatatlan TRAGÉDIA! Gyászba borult Magyarország! - Újabb sorscsapás! Korda György teljesen összeomlott!! Elvesztette EGYETLEN társát..

GYÁSZ: Újabb sorscsapás. Korda György zokogva omlott össze a hírtől! Elvesztette társát...Bergendy Istvánt két hét alatt gyűrte le a koronavírus, a Liszt Ferenc-díjas zenész 80 éves korában hunyt el. Lánya azt nyilatkozta, hogy édesapjának, a Bergendy zenekar alapítójának még rengeteg terve volt.
Még akkor sem kellett túlságosan aggódni, amikor kórházba került, mert nem volt szüksége lélegeztetőgépre. Végül tüdőgyulladást kapott, annak szövődményei vitték el. Édesapja autómérnöknek szánta, de végül a zene felé húzta a szíve. Harmonikán kezdte, de aztán a szaxofon lett a fő hangszere. Együttesét még az egyetemi évek alatt alapította testvérével.
A hetvenes években Demjén Ferenc és Laczin Norbert csatlakozásával országos hírnévre tettek szert, olyan slágerekkel, mint Darabokra törted a szívem, Sajtból van a Hold, és Iskolatáska. Bergendy István nevéhez fűződik emellett több kultikus gyermekműsor zenéje is, úgy mint a Futrinka utca és a Süsü, a sárkány. Korda György zokogva fogadta a zenész halálhírét: „Ugye most csak gonosz tréfát űz velem és ez nem igaz? Egyszerűen már képtelen vagyok több halálhírt feldolgozni.
Az nem lehet, hogy most Istvánt is elvette tőlünk ez a vírus. Már kezdő énekes koromtól nagyon jóban voltunk. Ő már klubokban zenélt én pedig jártam a bulikra. Az egész életemnek és pályafutásomnak a része volt. A hetvenes években két éven át közös korccentsorozatunk is volt. Porig vagyok sújtva! Egyszerűen nem értem, miért kaptuk ezt a terhet Istentől...” - mondta megtörve. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal