KEGYETLEN tél vár ránk idén!! Még a meteorológusok is aggódnak a következő hetek időjárása miatt! Pontosan EKKOR tör be a brutális hideg hazánkba:


Kemény faggyal és havazással tör ránk a tél. A héten már több helyen is havazni kezdett az országban, így fehérbe borult Bánkút vagy a Kékestető is. Azonban téltől kapunk még egy kis haladékot: szerdáig igazi indián nyárban lesz részünk, csütörtöktől azonban egy hidegfront miatt beköszönt az igazi fagyos tél – írja a Borsonline.
A magasban a modellek -3, -8 fok közötti hőmérsékleteket várnak, ami az átlagnál 10-12 fokkal hidegebb. Szombattól éjszakánként országszerte fagyos idő lehet, a fagyzugos helyeken -5, -10 fokos fagy sem kizárt. Napközben is 10 fok alatti maximumok lehetnek. Ha lesz csapadék, az síkvidéken is hó, havas eső lehet. Az utóbbi években enyhék voltak a telek, de minden jel szerint idén igazi zimankós, kemény tél várható.
A Sever Weather Europe előrejezése szerint hűvös hónapokra számíthatunk, és ennek a sarki örvény az oka. Ez az örvény idén lehúzódhat Európa délebbi részeire, így hazánkra is. A hosszútávú előrejelzéssel kapcsolatban még sok a bizonytalanság, de az biztos, hogy az október máris hűvösebb, mint amit az elmúlt években, és ha igazak a jóslatok, akkor idén rengeteg havat, kőkemény mínuszokat tartogat számunkra a tél.

AKTUÁLIS:

Főoldal