BORZALMAS HÍR JÖTT ESTÉRE! A hír sajnos igaz: Hódi Pamelát is megtámadta EZ a rettegett betegség! Gyógyíthatatlan betegség támadta meg a gyönyörű modellt! KITARTÁS Pamela! Nagyon szorítunk érted!


Kiderült, amit senki nem sejthetett: HÓDI Pamela gyógyíthatatlan beteg! Semmi esély a gyógyulásra – megmondták az orvosok! Évek óta ko­moly be­teg­ség gyötri Hódi Pam­e­lát. Hosszú évek óta rejtélyes betegséggel küzd Hódi Pamela, ami bár csak időszakosan tör rá, sok szenvedést okoz neki: Cluster-fejfájással küzd, amire még az orvosok sem találták meg a megfelelő gyógymódot.
A fájdalmat a feszültség és a stresszes időszak idézheti elő, de Pamela szerint erre lehetetlen felkészülni. A Ripostnak beszélt a betegségéről. Mi ez a betegség? A cluster-fejfájás idegrendszeri betegség, melynek fő jellemzője a féloldali kiterjedésű, rohamokban jelentkező és igen heves fejfájás. A „cluster” arra utal, hogy a fájdalmak bizonyos periódusokban halmozottan jelennek meg, majd hónapokra, évekre eltűnnek.
Első orvosi leírását Gerard Van Swieten adta 1745-ben, ám azóta sem jutottak sokkal előbbre a betegség okának, kialakulásának, mechanizmusának megismerésében. Annyi bizonyos, hogy a hipotalamusz – mint a biológiai óra központja – kulcsfontosságú szerepet játszik a rohamok kialakulásában, azok napi illetve éves ciklusában. A cluster sokkal kínzóbb, mint más fejfájások, például a migrén. Nőbetegek szerint gyötrelmesebb szenvedést okoz, mint a szülés. A fájdalom általában a szem környékén, a homlok- vagy halántéktájon alakul ki, s érintheti az arcot, állkapcsot is.
Szigorúan féloldali és egy rohamperióduson belül ugyanazon az oldalon jelentkezik, hirtelen, előjelek nélkül, és maximális intenzitását 2–15 perc alatt éri el. Ez a fájdalom heves, kínzó és általában folytonos, nem lüktető. A roham az esetek 80%-ában 30 perctől 2 óráig tart, átlagos hossza 80 perc. A roham végén a fájdalom olyan gyorsan tűnik el, ahogy beállt. A napi átlagos rohamszám kettő (naponta 0,5–8); az epizód kezdetén és végén általában ritkább, míg annak közepén gyakoribb. Forrás: RIPOST

AKTUÁLIS:

Főoldal