1 perce érkezett! Orbán Viktor rendkívüli bejelentése! ILYET miniszterelnök még nem tett! Hatalmas pénzt kapnak kézhez a magyarok novemberben! Az idősek máris imába foglalják a nevét! RÉSZLETEK:

Egységesen nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium, amelyet novemberben fizetnek ki az érintetteknek – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban. A miniszterelnök azt mondta, 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány (tehát az adófizetők, a dolgozó emberek – a szerk.) mindenkinek ki tudja fizetni egységesen a 80 ezer forintos összeget.
Mivel az infláció magasabb az év elején vártnál, és az infláció kompenzálásának csak a felét adták oda július elsejéig az időseknek, most az év második felére eső, a várakozásnál magasabb infláció miatt is korrigálni kell a nyugdíjakat – magyarázta a kormányfő. Megjegyezte, „szép számmal” lesznek olyan nyugdíjasok, akik a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumon felül a korrekcióval együtt százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak.
A miniszterelnök fél évvel a választások előtt arról is beszélt, hogy amennyiben a következő három hónapban is sikeres lesz a gazdasági növekedés, nem kizárt, hogy 2021 elején – a koronavírus-járvány alatt visszavezetett, igaz, hetekre bontott – 13. havi nyugdíjnak nem csak a kétheti részét, hanem a teljes havi összegét megküldik már február elején. Orbán szólt arról is, hogy február közepéig 1,9 millió kisgyerekes kapja vissza az SZJA-t. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal