1 perce érkezett! MAGYAROK figyelem! NAGY pénzt kap mindenki kézhez! Maga ORBÁN VIKTOR jelentette be a hírt! ILYEN MÉG NEM VOLT MAGYARORSZÁGON:


A miniszterelnök a közösségi oldalára feltett képpel illusztrálta, mennyivel emelkedik jövő évtől a közszolgálati dolgozók fizetése. A legtöbb szférában 20 százalékos növekedésre lehet számítani, az ápolók még erre is rávernek 1 százalékkal. Orbán Viktor a pedagógusoknak járó béremelés mértékét már csak a poszt szövegeként tüntette fel, ők – mint ismert – a többiekének a felét, 10 százalékot kapnak.
Az elmúlt években a közszférában nagymértékben nőttek az átlagkeresetek, és az egészségügy volt az első olyan terület, ahol 2010 után béremeléseket hajtott végre az Orbán-kormány, amelynek ígérete szerint 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszer annyit fog keresni, mint a bérrendezési program előtt. Ez az emelés több mint 85 ezer egészségügyi szakdolgozót érint, aki állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású járó- vagy fekvőbeteg-ellátási intézményben vagy az alapellátásban dolgozik, tehát például rendelőintézetben, kórházban, védőnői szolgálatnál, az Országos Vérellátó Szolgálatnál vagy a mentőknél.
Az ápolói béremelésre 2016 és 2019 között 143 milliárd, 2020-ban 82 milliárd forintot fordított a kormány − közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tárca külön kitért a a kulturális szektorban dolgozók bérfejlesztésére. A jövőre életbe lépő béremelés célja, hogy elősegítse az eredményes kulturális feladatellátást, és támogassa a kulturális szférában dolgozók pályán tartását − írták. Az Emmi szerint ez segít a fiataloknak, hogy olyan hivatást találjanak a kultúra különböző területein, ami nemcsak munkahelyet, de célt, elhivatottságot is ad a kezükbe.
Orbán Viktor tegnap jelentette be az átfogó bérreformot a Kossuth rádiónak adott hagyományos péntek reggeli interjújában. A kormányfő szerint a pedagógusoknak igazuk van akkor, amikor bérrendezést követelnek, de ennek feltételei vannak. Most éppen sztrájkra készülődnek, ha jól látom – mondta, hozzáfűzve, hogy azért próbálnak megegyezni velük. Ami már csak azért is fontos lenne, mert a tanárhiány egyre nagyobb problémát okoz az iskolákban.

AKTUÁLIS:

Főoldal