10 perce jelentették be!!! Na EZT már ne..! EKKORTÓL VISSZATÉR a kijárási tilalom és egy másik KORLÁTOZÁS MAGYARORSZÁGON! ITT vannak a pontos részletek:

Kijárási tilalom és látogatási korlátozások lépnek életbe a nagykanizsai időseket gondozó otthonban. Október elsejétől a hozzátartozók nem vihetik ki az intézményből a családtagokat. A fenntartó társulás döntött erről, majd ehhez igazította az intézmény vezetője a látogatásra vonatkozó szabályokat. A szigorítást 30 napra vezették be. A nagykanizsai idősek otthonában a korábbi hullámokban több áldozatot is szedett a koronavírus.
A delta variánstól tartva döntött úgy a fenntartó, hogy korlátozásokat vezetnek be, hogy így előzzék meg a korábbihoz hasonló fertőzéseket.Tóth-Bagó Mónika intézményvezető Híradónknak elmondta: a lakókat eddig ki lehetett vinni 72 órás időintervallumra a családtagoknak, azoknak, akiknek volt védettségi igazolványa. Ez a holnapi naptól megszűnik.
A látogatást holnaptól nem a látogatói szobában, hanem csak a kültéren, 20 perc időintervallumban, kettő fő részvételével tudják biztosítani. Az otthon lakói között eltérőek a vélemények, de azzal mindenki egyetért, hogy az újabb hullámokat csak úgy tudják elkerülni, ha már előre megpróbálnak védekezni. Az intézkedésről az idősotthont fenntartó társulás döntött. Schauta Marcell társulási elnök felidézte: az elmúlt három hónapban az elhunytak 85 százaléka 60 év feletti idős krónikus beteg. Pont az a kör, akik a szakosított szociális intézményeknek az ellátottai, tehát pont az intzéményük lakói.
A korlátozásokat a csomagok beszállítására is kiterjesztették. Eddig bármikor hozhattak a rokonok csomagot a hozzátartozóknak, ez szerdától heti egy napra, azon belül is csak három órányi időre szűkül. Tavaly decemberben az intézményben két hét alatt heten haltak meg az otthon lakói közül. Forrás: atv.hu Címlapkép: Pixabay

AKTUÁLIS:

Főoldal