Ferenc pápa már szentté avatta Kalkuttai Teréz anyát, de Istentelen dolgot is műveltek vele.

Ferenc pápa már szentté avatta Kalkuttai Teréz anyát, de Istentelen dolgot is műveltek vele.
Az emberekkel bármikor megtörténhet, hogy teljesen kifordulnak önmagukból, és úgy kezdenek viselkedni, mintha az ördög bújt volna beléjük. Ennek oka sok minden lehet, kezdve az életükben bekövetkezett váratlan tragédiától a mentális betegségekig.

Ugyanakkor vannak, köztük a Vatikán hivatásos ördögűzői is, akik abban hisznek, hogy az ördög, démonok megszállhatják az embereket. Ez történt az alábbi hihetetlen, félelmetes esetekben is, amelyekben hétköznapi embereken hajtottak végre ördögűzést. Teréz Anya esete: Teréz Anyáról sok mindent hallottunk már az évek során, ám arról ritkán esik szó, hogy 87 éves korában ördögűzésnek vetették alá, miután úgy gondolta, hogy az álmatlansága okozója csakis az ördög lehet.

A kalkuttai püspök szerint a szertartás Teréz Anya „istenhez való közelségének” jele volt. Az ördögűzésre abban a kórházban került sor, amelyben a szívpanaszaival kezelték Teréz Anyát, kinek kezelőorvosa felkereste Henry D'Souza érseket, akit ugyanott kezeltek.

Miután az érsek tudomást szerzett a nővér panaszairól, rögtön arra gondolt, hogy ördög bújt belé, ezért felkért egy papot, hogy végezze el az ördögűzést, ami 1997. szeptember 5-én meg is történt. Az ördögűző pap beszámolója szerint Teréz Anya kissé kába volt, majd furcsán kezdett viselkedni, amikor a pap ördögűző imákat mormolt. A rituálé után Teréz anya mély, békés álomba szenderült. Bobby Jindal és a kollégiumi ördögűzés: Mielőtt kormányzónak választották volna, hétköznapi egyetemistaként tengette mindennapjait Bobby Jindal, akivel ebben az időszakban esett meg, hogy megpróbált kiűzni egy démont az egyik barátjából, Susanból.

Később „Dobogó Démon: Szellemi hadviselés” címmel írta meg a szertartás közben szerzett tapasztalatait.

Hermész Atya és a 35,000 gonosz lélek: A Kolumbiában élő Hermes Cifuentes, vagy más néven Hermész Atya azt állítja, hogy összesen 35 ezer démont űzött ki emberekből az elmúlt 25 évben, méghozzá úgy, hogy a megszállt emberek testét sárral bekeni, majd tűzkört gyújt az alany körül, aztán elvégzi az ördögűző rituálét.

Roland Doe meséje: Soha nem hozták nyilvánosságra annak a 14 éves fiúnak a valódi nevét, akinek a katolikus egyház a Roland Dee álnevet adta a róla szóló beszámolóban az 1940-es évek végén.

Doe hátborzongató története akkor vette kezdetét, amikor a nagynénje egy Ouija táblát adott neki, majd a fiú ezen keresztül próbált kapcsolatba lépni a nővel, annak halála után. A papok szerint a gyerek a szellemidézéssel kaput nyitott a mi és a démon világ között, vagyis célponttá tette magát.

A szeánsz után nem sokkal Doe furcsa hangokat kezdett hallani. Gyakran csepegő vízről beszélt, de annak forrását soha nem sikerült megtalálnia. A vallási tárgyak lerepültek a falakról, a házban léptek zaja visszhangzott, a falakon karistolás nyomai jelentek meg.

A helyzet még súlyosabbá vált, amikor a fiú testén véres karmolások jelentek meg, majd torokhangon, ismeretlen nyelven kezdett beszélni, fizikailag lehetetlen pózokba csavarodott a teste. Végül feküdni sem tudott, csak lebegni.

A család ekkor belátta, hogy ideje papot hívni. Miután a kiérkező pap megbizonyosodott afelől, hogy a gyereket gonosz erők szállták meg, nekilátott az ördögűzésnek. A rituálé nagy részét egy kórházban hajtották végre. Az intézmény dolgozói később arról beszéltek, hogy az eset során az épületben erős kénszagot lehetett érezni, a fiú pedig bestiális hangot hallatott.

Az ördögűzést több, mint harmincszor kellett megismételni. A szertartások során Doe többször is megsebesítette a papot, de végül az ördögűzés eredményesen zárult.Az ördögűzés a Fülöp-szigeteken: A National Geographic számolt be arról az esetről, amelyben egy kisfiút olyannyira megrázott, hogy a szentírásból olvasnak fel neki, hogy ezért a helyi ördögűzők úgy döntöttek, hogy megpróbálták kideríteni, hogy a Sátán, valamelyik démon, vagy a hiénák szállták-e meg a gyereket. David Berkowitz, a Sátán fia: 1976-ban tartotta rettegésben New York lakosait egy sorozatgyilkos, akit először a „44-es kaliberes gyilkos”, majd a „Sátán fia” néven illettek. Az igazi neve David Berkowitz volt.

A sorozatgyilkos gyakran hagyott gúnyos üzeneteket a rendőröknek, akik fáradhatatlanul próbálták elkapni a férfit. Az elfogása előtt Berkowitz hat embert meggyilkolt, kettőt súlyosan megsebesített. A gyilkos azt állította, hogy fiatalabb korában megszállta egy démon, akinek a parancsára most gyilkolni kezdett.

Berkowitz először a szomszédja kutyájával végzett. Idővel kiderült, hogy a gyilkos egy olyan sátánista szektához tartozott, amelynek tagjai rituális gyilkosságokat követtek el. A nyomozás végére kiderült, hogy Berkowitz több, mint hat ember életét vette el.

George Lukins: 1778. május 31-én döntött úgy Sarah Barber, hogy elutazik a somerseti Mendipben lévő Yatton faluba, ahova elhívta Joseph Easterbrook tiszteletest, akinek arról számolt be, hogy ismer egy George Lukins nevű szabót, aki különféle hangokon énekel és sikít, mintha nem is ember lenne.

A különös viselkedése miatt a Szent György Kórházba került a férfi, aki több, mint öt hónapot töltött az intézményben. Az orvosok szerint Lukins gyógyíthatatlan volt. Barber azonban gyanította, hogy a szabót démonok szállták meg. Az ördögűzést Easterbrook vezetésével hét pap végezte el. A rituálé során hét démon hagyta el Lukins testét, aki 1778. június 13-ra meggyógyult.

Üzenet a Pokolból: A démonok bárhol és bármikor felbukkanhatnak, sőt, a korral haladva, már SMS-t is írhatnak, legalábbis ezt állította Marian Rajchel atya. A lengyel pap egy tizenéves lányon végzett ördögűzést, majd fenyegető szöveges üzeneteket kapott azoktól a démonok, akik elhagyták a gyerek testét. Michael Taylor: Hétköznapi házaspárként élt Michael Taylor és a felesége, Christine egy brit kisvárosban. A mélyen vallásos pár egy kis keresztény gyülekezethez tartozott, amit Marie Robinson vezettet.

1974-ben, az egyik összejövetel alkalmával Christine azzal vádolta meg a férjét, hogy Robinsonnal csalja. A férfi erre válaszul trágár szavakat vágott a felesége fejéhez, majd a férfi hirtelen kiszámíthatatlanul kezdett viselkedni.

A szemtanúk szerint a férfi félelmetes volt, tehát szerintük biztos, hogy megszállták. Hónapokkal később Christine felvette a kapcsolatot a papokkal, hogy szabadítsák meg a férjét a gonosztól. Az ördögűzés több, mint egy napig tartott.

A papok utólag azt állították, hogy több, mint 40 démon hagyta el Michael testét, ám még mindig maradt benne gonosz, ami akár gyilkosságra is ráveheti a férfit. Michael a szertartás után hazament, majd brutális kegyetlenséggel végzett a feleségével és a kutyájával.

A gyilkosság után sétálni ment. Akik akkor látták, azok elmondták, hogy a férfi csupa vér volt. Az ügyből bírósági tárgyalás lett, aminek az ítéleteként, őrületre hivatkozva, felmentették a vádak alól a gyilkost.

Arne Cheyenne Johnson: Arne Cheyenne Johnson, avagy a „démon gyilkos” volt az első, aki a bírósági tárgyalásán azzal mentegetőzött, hogy nem volt ura a testének, amikor ölt, mert egy démon átvette felette a irányítást.

A gyilkosság, mely során Johnson megölte Alan Bonot 1981-ben, Connecticutban történt. Johnson ügyvédje azzal érvelt a bíróságon, hogy az ügyfele viselkedés túlságosan kiszámíthatatlan volt ahhoz, hogy beszámíthatónak lehessen nevezni.

Az ügyben a híres paranormális nyomozópárossal, Ed és Lorraine Waren is érintet volt, olyan formában, hogy Johnson családja felvette velük a kapcsolatot, mert úgy érezték, hogy az akkor még gyerek Johnson túlságosan gonosz.

Akkoriban a gyerek Johnson többször beszélt arról, hogy démonok bántják, megpróbálják rávenni, hogy csináljon gonosz dolgokat. A fiún még pszichológiai vizsgálatokat is elvégeztek, ám a család biztosra vette, hogy nem mentális problémáról van szó, hanem megszállásról. A bíróság végül 20 év börtönre ítélte Johnsont.

AKTUÁLIS:

Főoldal