Több ellenzéki kerületben nem tudták megkezdeni az oltást, mert Orbánék nem adtak nekik vakcinát.

“Véletlenül” kimaradtak a szállításból.

A héten több ellenzéki vezetésű kerületben lévő oltópontra sem érkezett vakcina, emiatt nem tudták elkezdeni a betegek beoltását.

Az egyik az újbudai Szent Kristóf Szakrendelő, erről Bakai-Nagy Zita XI. kerületi alpolgármester tájékoztatott a Facebookon. Azt írja: március eleje óta kijelölt oltópont a szakrendelő, amit emiatt átalakítottak az ott dolgozók, elkészítették az oltási rendet is, csak éppen oltani nem tudtak elkezdeni, mert azóta sem kaptak egy darab vakcinát sem.

Ezen kívül a telex.hu két forrásból is értesült, hogy a XIII. kerület Szegedi úti rendelőintézete is így járt, ugyanis ide sem érkezett meg a vakcinaszállítmány. Itt hétfőre alakították át a rendelő ötödik emeletét, hogy alkalmas legyen az oltásra, emiatt azóta szünetel az infúziós terápia, az oltás viszont nem kezdődött el.

Probléma az is, hogy sokkal több oltópontra lenne szükség, ezért Karácsony Gergely főpolgármester levelet írt a Miniszterelnökségnek, amiben 10 új oltópont kialakítását szorgalmazza, Szombathelyen pedig a háziorvosok írtak nyílt levelet a kormányhivatalnak a helyzet súlyosságáról.

AKTUÁLIS:

Főoldal