Rossz hírek érkeztek! A 3. hullám után JÖN CSAK AZ IGAZI FEKETELEVES! A 3. vírushullám után olyan jön, amit soha de soha nem akartunk tudni…

Várhatóan soha nem szabadul majd meg a világ a koronavírustól, valamilyen formában az örökre velünk marad – mondta szerdán a Moderna vezére. Egyre több járványügyi szakember van hasonló véleményen, hogy a vírus nem fog eltűnni, legfeljebb szelidül majd. Stephane Bancel a JP Morgan egészségügyi konferenciáján beszélt arról, hogy meglátásuk szerint a koronavírus nem tűnik majd el, állandó szezonális járvánnyá válhat – írja a CNBC.

Járványügyi szakemberek szerint a vírus túlélését jelzi az is, hogy az utóbbi hetekben több mutáció is megjelent világszerte, ezekből arra következtetnek, hogy a mostani vírustörzs idővel a szezonális influenzához hasonló vissza-visszatérő járvánnyá szelidül majd. Brüsszel elszúrta a vakcinabeszerzéseket, és ha Magyarország nem rendelt volna keletről is oltást, akkor most nagyon nagy bajban lennénk - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy valószínűleg a járványidőszak legnehezebb hete lesz a következő. Úgy vélte: morálisan vállalhatatlan mélypont, elfogadhatatlan magatartás, hogy a baloldal politikai kérdést csinál az oltásból, amikor emberek élete forog kockán.

AKTUÁLIS:

Főoldal