Oltási káosz: döbbenetes információk jutottak el a független lapokhoz.

TÖBB 19-22 ÉV KÖZÖTTI FIATAL IS JELEZTE, HOGY BÁR SEMMILYEN KRÓNIKUS BETEGSÉGÜK NINCS, MÉGIS KAPTAK ÉRTESÍTÉST AZ OLTÁSRÓL – számolt be a hvg.hu és a Telex.
A Telex 19 éves olvasója és szülei is regisztráltak az oltásra. Bár a fiatal férfinak semmilyen betegsége nincs, ráadásul háziorvossal sem rendelkezik, kedden ő és édesanyja is megkapta a levelet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK). A hvg.hu-nak egy 19 és egy 22 éves olvasó szintén arról számolt be, hogy kaptak a levélből. A levélben a NEAK azt írta: “Az oltási program új szakaszba lépett. Ebben a szakaszban legidősebb honfitársaink és azon 60 év alatti állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi, vagy meglevő betegségei kapcsán”.

„NYILVÁNTARTÁSUNK SZERINT ÖN IS EBBE A CSOPORTBA TARTOZIK, ÍGY HAMAROSAN ÉLHET AZ OLTÁS LEHETŐSÉGÉVEL” – áll a levélben.

Ismeretes: az oltási sorrendben jelenleg azok következnek, akik 18-59 év közöttiek és valamilyen krónikus betegségben is szenvednek. A Telex kereste a NEAK-ot az érintett ügyek kapcsán, választ egyelőre nem kaptak.

AKTUÁLIS:

Főoldal