Most nagyon kiszúrtak a nyugdíjasokkal az érdekvédelmi szervezet szerint

Nyugdíjreformot sürget a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet), amely szerint a kormány 2011 óta legalább 25 százaléknyi nyugdíjemelést nem adott meg az idős embereknek.
Miközben a többi fejlett országhoz hasonlóan a magyar társadalom is öregszik, a nyugdíjak kifizetésére 2011-ben még a GDP 11,2 százalékát fordította a kormány, 2019-ben azonban már csak 8,3 százalékát - hívják fel a figyelmet. Öt dolog, amit érdemes megtenni a nyugdíjasok online biztonságáért
A KSH szerint 2010-ben 26 ezer, 2019-ben pedig már majdnem 270 ezer idős ember tartozott a legalacsonyabb jövedelmi tizedbe. Idén januártól az átlagos nyugdíj összege 148 450 forint, majdnem 1,4 millióan ennél kevesebb pénzből élnek, miközben növekszik a milliós ellátásban részesülők száma. A Nyuszet tagszervezetei és szakértői megkezdték egy 2023-tól bevezethető, igazságos és szolidáris nyugdíjrendszer kidolgozását. A tervek között szerepel a fogyasztói árak emelkedése mellett a nettó bérnövekedést is tartalmazó vegyes indexálás visszaállítása az éves nyugdíjemeléseknél és a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének újbóli megteremtése. Ezzel párhuzamosan dolgozik a szervezet a 65 év felettiek jogait rögzítő idősügyi törvény összeállításán is.

AKTUÁLIS:

Főoldal