EZ JÖN A teljes KIJÁRÁSI TILALOM HELYETT MÁR JÖVŐ HÉTTŐL??? Ezen sokan fel fognak háborodni! >>

ÚJ INFORMÁCIÓ!!! MEGSZŰNIK A KIJÁRÁSI TILALOM EZEKNEK A MAGYAROKNAK? ITT A LISTA! >>>Ön rajta van a listán? A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta:

várhatóan február közepétől lesz védettséget igazoló okirat is,mindenki kap egy plasztikkártyát, amelyen szerepel, ha meggyógyult a betegségből vagy beoltották.

„A védettség kétféleképpen alakulhat ki, vagy valaki beteg volt és meggyógyult, és ennek folytán – ugyan itt van orvostudományi vita –, de fél évig, egy évig, háromnegyed évig védettséget élvez, a másik lehetőség pedig, hogy már beoltották. Az ő esetükben például majd az este nyolc óra utáni kijárási tilalom fenntartásának semmilyen észszerű indoka nincs és nem lesz” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Csütörtökre újabb 1410 embernél mutatták ki a fertőzést, 98-an elhunytak a kór szövődményeiben. Csaknem 109 ezer az aktív fertőzött, alig több mint négyezer embert ápolnak kórházban, közülük 286-an vannak lélegeztetőgépen. A kormány lassúnak és kevésnek tartja a Brüsszel által koordinált uniós vakcinabeszerzést és szállítást. A kormány számításai szerint, ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország, akkor szeptember végénél előbb nem lehetne feloldani a korlátozásokat. A csütörtöki online EU-csúcs kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel úgy nyilatkozott: „a magyaroknak nem magyarázatra van szüksége, hanem vakcinára.” Mivel Európában nincs elég oltóanyag, ezért minden biztonságos és hatásos vakcina beszerzésére szükség van a lakosság mielőbbi oltásához és a korlátozások mielőbbi feloldásához. A kormány megbízásából Szijjártó Péter külügyminiszter ma Oroszországgal tárgyal a Szputnyik V. vakcina beszerzéséről, amelyet a magyar hatóság az AstraZeneca-vakcinával együtt már engedélyezett. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatékonyak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak.
Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak a Pfizer és a Moderna vakcinák rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével. A két gyártótól eddig összesen 165 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra (5 db Pfizer-szállítmány és 1 db Moderna-szállítmány).

Az oltási rendben elsők az egészségügyi dolgozók. Kérjük, hogy azok az egészségügyi dolgozók, akik még nem tették meg, mielőbb jelentkezzenek az oltópontokon időpontért. Kórházi oltópontok elérhetősége: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/korhazi-oltopontok-elerhetosege-egeszsegugyi-dolgozok-szamara A második körben az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása kezdődött meg. Eddig összesen 10 ezer idősotthonban lakót és dolgozót oltottak már be. Nagyon sok szociális intézmény még hátravan, az oltás ütemét itt is a rendelkezésre álló vakcina határozza meg.
A cikknek még nincs vége, lapozz!

AKTUÁLIS:

Főoldal