BAJ VAN! OTP ÜGYFELEK FIGYELEM! VÖRÖS kód, pirosbetűs figyelmeztetést adott ki minden ügyfelének a nagybank!

Figyelmeztetést adott ki az OTPAdathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni – közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden.
A bank nem kér telefonon bankkártya vagy internetbank belépési adatokat Az OTP Bank Nyrt. Központi Ügyfélszolgálatára rövid időn belül jelentős számú bejelentés érkezett, amelyek szerint magánembereket magukat a bank alkalmazottainak kiadó ismeretlen személyek azzal az indokkal hívtak fel telefonon, hogy bankkártyájukat a bank gyanús tranzakció miatt letiltotta és a tiltás feloldása céljából kérték a bankkártya valamennyi adatának megadását.-írja az otpbank.hu.

A panaszosok telefonkészülékei a hívó fél telefonszámaként a bank Központi Ügyfélszolgálatának 06-1-366-6666 telefonszámát jelezték ki, annak ellenére, hogy a hívásokat valójában nem erről a számról indították. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a bank egyáltalán nem indít kimenő hívást ezen ügyfélszolgálati telefonszámról. Az elkövetők több esetben olyan személyt is hívtak a bank nevében, aki nem is ügyfele a hitelintézetnek.

Az OTP Bank hangsúlyozza, hogy a bankkártya, illetve az online bankoláshoz szükséges azonosító adatokat soha nem kér telefonon, azokat ne adják meg telefonon keresztül.

Ha már megadták az adatokat, haladéktalanul intézkedjenek bankkártyájuk letiltásáról és tegyenek feljelentést.

AKTUÁLIS:

Főoldal