Te hányszor pisilsz egy nap? Ezekre a jelekre nagyon figyelj!

 

Te hányszor pisilsz egy nap? Ezekre a jelekre nagyon figyelj! Dr. Neil Grafstein szerint, aki a New York-i Mount Sinai’s Hospital urológus professzor-asszisztense, a vizelés gyakorisága sok mindent elárulhat egészségi állapotunkról. Természetesen vannak olyan emberek, akik azonnal rohannak a mosdóba, mihelyt egy kevés vizelet összegyűl, mások meg képesek sokáig visszatartani, akár órákig.

Azok a személyek, akik egy nap 11 alkalommal mennek pisilni, úgy hogy 2 liter vizet/folyadékot ittak a nap folyamán, akkor ez érzékeny húgyhólyagra utal, ami egy kevés vizelet összegyűlése esetén már jelez, hogy ki kell menni a vécére.

Dr. Grafstein szerint van megoldás a problémára, mégpedig ha megdolgoztatjuk a húgyhólyagunkat, azaz gyakorlatokat kell elvégezni, feltéve ha nem küzdünk inkontinenciás gondokkal.

A gyakorlat annyit tesz, hogy igyekezzünk mindig 1-2 perccel tovább tartani a vizeletet, hogy a húgyhólyag hozzászokjon, és majd idővel tovább bírja.

Vizelési tények:

- visszatartani a vizeletet nem jelent veszélyt, csak akkor, ha fájdalommal párosul - azonban ha rendszeresen visszatartjuk a vizeletet, húgyhólyag fertőzést kaphatunk - ha enyhén sárgás színű a vizeletünk, akkor minden rendben van a testünkkel - azonban az fekete eper, a vadszeder megváltoztathatja a vizelet színét, rózsaszínűvé festve azt - a spárga kellemetlen szagúvá teheti a vizeletet - a vizelet 95 százaléka víz - ha izzadásgszagú a vizelet, az cukorbetegségre utalhat - egy átlagos vizelés 7 másodpercig tart - ahogyan öregszünk, kisebb nyomással áramlik ki a vizelet a testünkből - idősebb korban gyakrabban kell pisilni

A normálisnak az tekinthető, ha napközben 6–8 alkalommal kell kimennünk pisilni, de ez a hőmérséklettől is függ, hiszen például nagy melegben nem kell sokszor kimenni a mosdóba.

AKTUÁLIS:

Főoldal