Minden autóst érintő szabályozás lépett életbe... Mutatjuk a részleteket...

Nemcsak a személyi okmányok nem járnak le a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, műszaki vizsgára sem kötelező vinni a kocsikat - tudta meg az Origo.



Már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos, március 12-t követően lejáró okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes.

Az Origo rákérdezett a Belügyminisztériumnál arra, hogy mi a teendője azoknak, akiknek a napokban járna le az autójuk műszaki érvényessége.

"A magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai,a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a forgalmi engedély, és a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek"- írta a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya.

Ez röviden azt jelenti, hogy amíg a veszélyhelyzet tart, nem kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat, a forgalmi engedélyek is a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek Magyarország területén.

Aki mégis a veszélyhelyzet alatt szeretné elintézni a műszaki vizsgát, lesz rá lehetősége, jelenleg is folyik a vizsgáztatás a korábban egyeztetett időpontok szerint.

AKTUÁLIS:

Főoldal