Fogalmad sincs, milyen szájmaszkot vegyél? Kattints ide és mutatjuk, hogy melyiket érdemes használnod!


Melyik maszk hatékony a koronavírus ellen? - Lejjebb elolvashatod.

Mostanában mindenki a szájmaszkokról beszél, jelenleg a legkeresettebb eszközök közé tartoznak. Sok kormány különgépet küld Kínába, hogy minél hamarabb tudjon ilyen egészségügyi maszkokat biztosítani az emberek számára.

Nem véletlen mindez: a szájmaszkokkal csökkenthető a betegség terjedése, ezáltal a vírus elenni védekezés egyik alappillérét képezik. Sokan sokféle eszközt árulnak a piacon, viszont a legtöbben nem tudják, hogy melyik típus mire jó és mitől véd valójában. Most segítünk kicsit tisztábban látni, hogy melyik maszkot miért érdemes használni.


1. Hagyományos orvosi szájmaszkok 

A hagyományos orvosi (más néven műtős) szájmaszkok egy- vagy többrétegű anyagból készülnek, lazán fedik az orrot és a szájat. Kizárólag egyirányú védelemre tervezték őket, így a környezetet védik, nem a viselőjüket. Abban segítenek, hogy a szájon át távozó testnedvek ne fertőzzenek meg másokat.

Ezek a szájmaszkok egyszer használatosak, könnyen átnedvesednek, ezután ki kell cserélni őket. Fontos tudni, hogy legtöbbjük nem rendelkezik semmilyen biztonsági osztályozással. Leginkább műtétek során vagy krónikus betegségben szenvedők közelében használják őket, óvva a betegeket a fertőzésektől.

2. Légzésvédő arcmaszkok 

A légzésvédő maszkok sokkal szorosabban illeszkednek az arcra, kétirányú védelemmel vannak ellátva. Szűrik a belélegzett levegőt, így helyes használat esetén óvják a viselőt is. Kevésbé nedvesednek át, így tovább használhatók, mint a hagyományos szájmaszkok.

A légzésvédő arcmaszkok a normál szájmaszkokkal szemben már rendelkeznek biztonsági osztályzással. Európában ez az FFP, míg Amerikában az N95 szabvány. Ez azt mutatja meg, hogy az adott maszk mekkora mértékben képes megszűrni a 0,3 mikronnál nagyobb részecskéket.

FFP1 arcmaszk 

80%-os szűrőkapacitással rendelkező maszk, főként munkavédelmi célokra alkalmas, pl. a por ellen.

FFP2 (N95) arcmaszk

94%-os szűrési hatékonysággal bír, mely munkavédelmi felhasználás mellett már segít megóvni a vírusfertőzésektől is.

Amerikai megfelelője az N95-ös maszk, mely 95%-ot képes szűrni.

FFP3 (N100) arcmaszk 

99%-os szűrőkapacitás jellemzi, általában kilégzőszeleppel rendelkezik. N100-nak hívják az ennek megfelelő amerikai sztenderdet, ez 99,97%-ban szűri meg a levegő részecskéit.

Melyik maszk hatékony a koronavírus ellen? 

A legfontosabb kérdés jelenleg, hogy melyik maszk használható a koronavírus megelőzésére. Az Egyesült Államok Betegségkontroll-központja által közölt COVID-19 és SARS útmutatóban javasolt védőfelszerelésnek az N95-öt jelölte meg. Így az, illetve az ennek megfelelő FFP2 maszk már optimális védelmet biztosít a koronavírus ellen.

A nagy kereslet miatt azonban most országos készlethiány lépett fel az FFP2-es (és N95-ös) maszkokból. Szerencsére ezen az oldalon még elérhető ez a típus: http://hu115.szajmaszk-info.com/

Az arcmaszk pillanatok alatt, egyszerűen felvehető, hosszabb távon is kényelmesen hordható eszköz. Mindenkinek ajánlott, akinek fontos szerettei és környezete egészsége. Most 4 db maszk jár minden csomagban, így az egész család megfelelő biztonságot élvezhet.

Szerezd be Te is itt kedvező áron az FFP2 (N95) arcmaszkot, és kerüld el a betegségeket! http://hu115.szajmaszk-info.com/ Bízunk benne, hogy ez a kis összefoglaló segített kiigazodni a különféle típusú maszkok ügyében. Jó egészséget kívánunk!

Otthoni Egészségtippek Csapat

AKTUÁLIS:

Főoldal