Felajánlotta saját lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek azaz olasz pap, aki később belehalt a koronavírusba

Hihetetlen önzetlenségről tett tanúbizonyságot az azóta elhunyt lelkész.








Önzetlenségével segített egy koronavírusos betegen a 72 éves olasz pap, aki később belehalt a betegségbe - írja a Metro.

Giuseppe Berardelli atya az észak-olaszországi Casnigo település lelkésze volt, koronavírussal fertőződött. Mivel más betegségei voltak, kifejezetten veszélyeztetett volt, a helyi hívők szereztek neki egy lélegeztetőkészüléket. A koronavírus által leginkább sújtott Bergamo megyében az egészségügyi intézmények jelenleg ugyanis híján vannak ennek az eszköznek.

A pap, a bergamói Lovere kórházban feküdt, amikor meghallotta, hogy behoztak egy fiatalabb beteget, aki a koronavírus-fertőzés miatt légzési nehézségekkel küzd, kijelentette, hogy átengedi a saját lélegeztetőgépet a fiatalabb részére.

Berardelli atya nem sokkal később elhunyt, amikor koporsóját a casignói temetőbe vitték a település lakói az ablakból tapsolták meg az önzetlen hőst.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a fiatalabb beteg milyen állapotban van jelenleg.

Olaszországban eddig 60-ra tehető a koronavírusban elhunyt papok száma, akik a kórházakban segítenek a betegeken. Bergamo püspöke egyúttal engedélyezte, hogy az orvosok is áldást adhassanak a haldoklóknak.

AKTUÁLIS:

Főoldal