Azért kellett meghalnia ennek a kisfiúnak, mert édesapja elitta a megmentésére adományokból összegyűjtött pénzt és... - Ki az akit szintén felháborít az édesapa tette?

Azért kellett meghalnia ennek a kisfiúnak, mert édesapja elitta a megmentésére adományokból összegyűjtött pénzt és... - Ki az akit szintén felháborít az édesapa tette?



Megrendítette az embereket az eset, ahol egy mindössze 2 éves, súlyosan beteg kisfiú az életét vesztette, az apja pedig közben az adományokból élt luxus életet.

Egy João Miguel Alves nevű, csupán 2 éves brazil kisfiú gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedett, és folyamatos, drága kezelésekre volt szüksége, hogy ne legyen rosszabb az állapota. A gyógyszere adagonként több mint 26 millió forintba került, így a szülei, Mateus és Karine gyűjtést szerveztek, és majdnem 76 millió forintot szedtek össze. Az augusztusban kezdődő első három kezelést a brazil állam állta, de végül a kisfiú szervezete nem bírta a harcot, és október 17-én elhunyt.

A 37 éves apa, Mateus májusban hagyta el a családot, hogy biztonsági őrnek tanuljon, de volt hozzáférése a négy számla közül kettőhöz, amin az adományokat gyűjtötték. Az édesanya csak arra lett hirtelen figyelmes, hogy erről a két számláról hatalmas összegek tűntek el, így feljelentette a férfit a rendőrségen – írja a Metro. A hatóságok egy luxushotelben találták meg az édesapát, ahol már hónapok óta élt. Mateus állítólag az adományt drogra, alkoholra, designer ruhákra, órákra, szállásra és prostituáltakra költötte. Így tengette életét a gyermeke gyógyulására szánt pénzből az utóbbi időben, szinte gondtalanul. A férfi viszont azt állítja, hogy szó sincs ilyesmiről, ő éppenséggel zsarolás áldozata, így megindult a nyomozás az üggyel kapcsolatban, hogy kiderüljön az igazság.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS:

Főoldal