Az olasz nővér megindító üzenete a járvánnyal kapcsolatban, ami meghatotta az egész világot!Ezt üzente nekünk.... Küldjünk neki sok szívecskét


Az olasz nővér megindító üzenete a járvánnyal kapcsolatban, ami meghatotta az egész világot!Ezt üzente nekünk.... Küldjünk neki sok szívecskét


Egy olasz nővér az elmúlt hetek történései kapcsán osztott meg egy bejegyzést az Instagram oldalán, melyben azt írja, minden egészségügyi dolgozó fáradt lelkileg és testileg egyaránt.

A védőfelszerelés rossz minőségű, a képen látszik, milyen nyomokat hagyott a fiatal nő arcán az egészségügyi maszk. Kollégáival félnek bemenni dolgozni, nehogy elkapják az egyre rohamosabban terjedő betegséget. A nővér inspiráló sorokkal zárta a bejegyzést: a sok nehézség ellenére is folytatják az izzasztó munkát és addig küzdenek, ameddig csak kell.

"Én is félek, de nem attól, hogy elmenjek a boltba vásárolni. Félek bemenni dolgozni. Félek attól, hogy az egészségügyi maszk nem simul elég jól az arcomhoz, vagy hogy véletlenül hozzáérek a bőrömhöz a koszos gumikesztyűvel, vagy hogy a védőszemüveg nem takarja elég jól a szememet. Nagyon el vagyok fáradva, a védőfelszerelések nem tesznek jót, a testem izzad a kórházi ruha alatt, és ha egyszer már beöltöztem, akkor akár 6 órán keresztül nem megyek mosdóba és inni sem tudok. A többi kollégámhoz hasonlóan fáradt vagyok mentálisan is az elmúlt hetek miatt, azonban még ez sem tud minket megakadályozni abban, hogy azt tegyük, amit tennünk kell. A továbbiakban is ugyanúgy ápolni fogom a betegeket, mert imádom és büszke vagyok a munkámra. Mi fiatalok sem vagyunk immunisak a koronavírusra, ugyanúgy mi is megbetegedhetünk, vagy ami még rosszabb, másokat is megfertőzhetünk. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy otthon maradjak karanténban, muszáj bejönnöm dolgozni és csinálni a dolgomat. Arra kérlek titeket, hogy tegyétek ti is azt, amit tennetek kell "

- fogalmaz a bejegyzésében az olasz nővér.


Sono i un'infermiera e in questo momento mi trovo ad affrontare questa emergenza sanitaria. Ho paura anche io, ma non di andare a fare la spesa, ho paura di andare a lavoro. Ho paura perché la mascherina potrebbe non aderire bene al viso, o potrei essermi toccata accidentalmente con i guanti sporchi, o magari le lenti non mi coprono nel tutto gli occhi e qualcosa potrebbe essere passato. Sono stanca fisicamente perché i dispositivi di protezione fanno male, il camice fa sudare e una volta vestita non posso più andare in bagno o bere per sei ore. Sono stanca psicologicamente, e come me lo sono tutti i miei colleghi che da settimane si trovano nella mia stessa condizione, ma questo non ci impedirà di svolgere il nostro lavoro come abbiamo sempre fatto. Continuerò a curare e prendermi cura dei miei pazienti, perché sono fiera e innamorata del mio lavoro. Quello che chiedo a chiunque stia leggendo questo post è di non vanificare lo sforzo che stiamo facendo, di essere altruisti, di stare in casa e così proteggere chi è più fragile. Noi giovani non siamo immuni al coronavirus, anche noi ci possiamo ammalare, o peggio ancora possiamo far ammalare. Non mi posso permettere il lusso di tornarmene a casa mia in quarantena, devo andare a lavoro e fare la mia parte. Voi fate la vostra, ve lo chiedo per favore.
Alessia Bonari (@alessiabonari_) által megosztott bejegyzés,Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS:

Főoldal